arum animation

Prodavnica smrznute hrane - zamrznuto povrće

„Šta danas kuvati?“ verovatno je pitanje koje muči domaćice gotovo svakodnevno. Onima koji ne kuvaju verovatno zvuči neverovatno da neko pored toliko recepata i televizijskih kuvarskih emisija ne zna šta da skuva.
Međutim, stvar nije toliko jednostavna. Poželjno je da ručak bude zrav, ukusan, brz i jeftin. Kada se svi ovi faktori uzmu u obzir, spremanje ručka može biti ozbiljan rebus.

 

Zamrznuto smrznuto povrce


Ipak, većina profesionalnih kuvara se slaže da bi gotovo svaki ručak trebalo da sadrži bar jednu vrstu povrća, jer je ono zdravo, uglavnom se brzo sprema, može biti izuzetno ukusno uz prave začine, a i uopšte nije skupo u odnosu na većinu drugih namirnica.


Prema tome, kako bi svakodnevni problem ručka postao jednostavniji, apsolutno je neophodno da se povrće nađe u kuhinji svakog domaćinstva.


Zašto je zamrznuto povrće odličan izbor?


Kada je povrće u pitanju, odmah se nameće dilema: da li je bolje imati sveže ili zamrznuto povrće?
Na prvi pogled čini se da je sveže povrće mnogo bolji izbor. Naravno da je sveže povrće izuzetno zdravo, međutim postoje i određeni praktični nedostaci kada je ono u pitanju.


Prvo, ukoliko nemate svoju baštu, vrlo teško ćete naći baš potpuno sveže povrće. Zbog transporta i distribucije, povrće iz supermarketa, pa čak i sa pijaca, nije ubrano taj dan. Iz tog razloga, ono nije baš najsvežije zbog čega može doći do gubitka određenih hranljivih materija. A kada se izgube ove materije, onda sveže povrće u potpunosti gubi svoju svrhu.
Drugo, činjenica je da potreba za jednim konkretnim povrćem (npr. šargarepom) jedne prosečne porodice nije prevelika. To praktično znači da se za jedan ručak često koristi više vrsta povrća po malo. S obzirom da se potreba za povrećem javlja svakodnevno, prilično je nepraktično da se na pijacu ili u prodavnicu ide svakog dana i da se kupuju male količine povrća kako bi ono uvek bilo sveže.


Rešenje na ove problema predstavlja zamrznuto povrće. Neki ljudi veruju da zamrznuto povrće nije zdravo koliko i sveže, ali to uverenje nije tačno. S obzirom da se povrće zamrzava odmah nakon branja, ono zadržava sve zdrave materije. Sam proces zamrzavanja je u potpunosti bezopasan. Stoga, kada ga odmrznete, povrće će biti isto kao i ono tek ubrano. U tom smislu, zamrznuto povrće može biti čak i bolje i zdravije u odnosu na ono koje se prodaje kao navodno sveže.
Jedino na šta je bitno obratiti pažnju je da se jednom odmrznuto povrće ne zamrzava ponovo. Zato je potrebno iz zamrzivača izvaditi samo onoliku količinu koliku planirate da iskoristite za ručak.


Osim toga što nije manje zdravije od svežeg, zamrznuto povrće je i izuzetno ekonomičnije i jednostavnije za čuvanje i upotrebu. Gotovo svaka veća prodavnica ujedno je i prodavnica smrznute hrane, pa je zamrznuto povrće izuzetno dostupno. Možete kupiti više vrsta povrća u većim količinama i potom koristiti samo onoliko koliko vam je potrebno za jedan ručak. Držeći ga u svom zmrzivaču, ono će vam uvek biti na dohvat ruke.


U našoj ponudi možete naći veliki izbor zamrznutog povrća po akcijskoj ceni. Šargarepa, grašak, crni luk, kukuruz šećerac samo su neki od proizvoda koje nudimo. Svo ovo povrće je već iseckano na kockice, što dodatno olakšava kuvanje. Osim toga, u ponudi su i mešavine za đuveč, rusku salatu i carska mešavina.


Prodaja povrća na veliko


Veleprodaja smrznute hrane samo je jedna od delatnosti koju nudi Arum d. o. o. Horeca Beograd. Ovo uključuje smrznuto meso i proizvode od testa kao i smrznuto voće i povrće.


U ponudi se može naći veliki izbor povrća koji uključuje šargarepu, grašak, crni luk, boraniju, karfiol, papriku, više vrsta pečuraka, itd. Svo povrće je moguće kupiti rinfuzno što je izuzetno dobar izbor za restorane i hotele, kao i velike prodavnice koje nude zamrznuto povrće.


Klikom ovde pogledajte našu ponudu zamrznutog povrća.

Budite uvek u toku sa popustima i novinama. Prijavi se.