arum animation

Smrznuti pomfrit - isplati se

Pomfrit, za veliki broj ljudi jedan od omiljenih izbora kada je hrana u pitanju. Pravi ljubitelji ga gotovo uvek mogu jesti. Pomfrit je odličan kao prilog - svi znaju koliko dobro ide uz razne vrste mesa. Ne možete ga zaobiće ni kada je hamburger na meniju. Neki ljudi vole da jedu pomfrit i za doručak uz jaja, a nekima je to odličan izbor uz večeru. A može da prođe i onako sam uz pivo i utakmicu. Valjda je zato toliko i omiljen.


Uz sve to, nije ga toliko teško ni pripremiti. Naravno ukoliko izuzmemo ljušćenje i sečenje krompira. Zapravo, to i jeste najdosadniji deo pripreme pomfrita. Ali, i za to postoji rešenje.


Smrznuti pomfrit


Najjednostavniji način za izbegavanje ljušćenja i sečenja krompira za pomfrit jeste smrznuti pomfrit. Uz njega, priprema pomfrita biće vrlo brza i jednostavna.


A osim pripreme, smrznuti pomfrit pruža još jednu prednost. Naime, on je već idealno isečen tako da ćete uz pravilnu pripremu imati onaj pravi pomfrit, koji služe u restoranima i MC Donaldsu.

 

Smrznuti pomfrit - cene


Arum Horeca vam pruža mogućnost da naručite nekoliko vrsta smrznutog pomfrita. U ponudi su klasičan pomfrit debljine 6mm za sve one koji vole pravi hrskavi pomfrit. A za one koji vole malo „mesnatiji“ pomfrit imamo onaj debljine 9mm.
Ukoliko želite atipične vrste, tu je rustični pomfrit (koji je malo širi od standardnog), zatim valoviti (u obliku talasa) i dolar (u obliku novčića). Bilo koji od ove vrste da izaberete, biće idealan izbor ako želite da iznenadite svoje goste.


Sve vrste su dostupne u pakovanju od 2,5 kg. Ovo je odlično kako za domaćinstva tako i za restorane. Takođe, za svaki pomenuti smrznuti pomfrit cena je izuzetno pristupačna. Proverite ovde.


Sada kada znate kako da se otarasite dosadnijeg dela pripreme pomfrita, ostaje vam samo onaj lakši. U nastavku vam predstavljamo kako se pravi pomfrit.


Kako napraviti pomfrit? Evo dva načina...


Kada se kaže pomfrit, odmah se pomisli na onaj iz friteze sa mnogo ulja. Svi znaju da ovaj način i nije baš najzdraviji. Mada, mora se priznti da je takav pomfrit zaista ukusan. Međutim, to nije jedini način pripreme pomfrita, postoji i jedan zdraviji. Evo o čemu je reč...


Pomfrit iz rerne


Pomfrit se može spremiti i u rerni na jednako jednostavan i brz način kao i kada se prži.

Potrebno je da na tepsiju najpre stavite papir za pečenje i na nju onda ređate isečeni krompir (može i smrzniti). Tepsiju sa krompirom stavljate u zagrejanu rernu. Važno je da rerna nije zgrejana na najvećoj temperaturi kako krompir ne bi zagoreo.


Nakon što se krompir pekao 10 minuta, potrebno je da ga izvadite, a rernu zatim podesite na najjaču temperaturu. Kada se zagreje, u nju vratite tepsiju i ostavite krompir da se peče još 2 do 3 minuta. Na taj način, pomfrit u rerni će dobiti onu divnu, rumenu boju. Spolja će biti fino hrskav, a iznutra mekan.


Pomfrit iz rerne je znatno zdraviji budući da nema ni malo ulja. Potrebno je napomenuti da je ovakav pomfrit malo suv, što se nekim ljudima ne sviđa. Ipak, najbolje je da isprobate i proverite sami.


Pomfrit u ulju


Ukoliko ipak odlučite da se počastite klasičnim, na ulju prženim pomfritom, onda se potrudite da to ispadne savršeno.
Da biste dobili idealan pomfrit, potrebno je da isečeni krompir stavite u zagrejano ulje. Veoma je bitno da ne podesite temperaturu na najveći stepen, već nađite neku sredinu. Na taj način vam krompir neće zagoreti. Tako ga pecite oko 5 minuta.


Zatim, izvadite krompir i ocedite ga od viška ulja. Preostalo ulje zagrejte na najveći stepen i potom vratite krompir. Pržite ga oprezno dok ne porumeni i postane fino hrskav. Izvadite ga i ocedite.


Na kraju vam ne preostaje ništa drugo nego da uživate u njemu.


Posetite onlajn prodavnicu Arum Horeca i naručite smrznuti pomfrit koji vam se najviše sviđa. Nije na odmet imati bar jedno pakovanje u zamrzivaču, jer nikada ne znate kada ćete ga poželeti.

Budite uvek u toku sa popustima i novinama. Prijavi se.